Nefes Kokusunun Nedenleri ve Çareleri - Yemek Tarif Hane - Yemektarifhane.com Nefes Kokusunun Nedenleri ve Çareleri
Reklamı Kapat X

Nefes Kokusunun Nedenleri ve Çareleri


Nefes Kokusunun Nedenleri;

Nefes kokusu sadece beslenme ile ortaya çıkan bir rahatsızlık değildir. Sadece dişlerden dolayı meydana geldiğini sanmak, ciddi bir hastalığın önüne geçmenizi engelleyebilir.

Nefes kokusu bazı hastalıkların belirtisi de olabilir. Nefes kokusunun nedenlerini bilerek bunun için önlemler almaya başlayabilirsiniz.

 

 

Nefes Kokusunun Nedenleri ve Çareleri

  • Kullanılan bazı ilaçlar nefes kokusuna neden olabilir. İlaç kullanımı sona erdiÄŸinde nefes kokusu normale döner.
  • Midedeki hazımsızlık problemleri nefes kokusuna neden olmaktadır. Mide rahatsızlığı olan kiÅŸilerde nefes kokusu deÄŸiÅŸikliÄŸi meydana gelebilir.
  • Bazı ağız yaraları da nefes kokusunu deÄŸiÅŸtirmektedir. Ağız yaralarını tedavi ettirmek için doktora baÅŸvurmak gerekir. Bademcik iltihapları da nefes kokusuna etki etmektedir. İltihaplar ağızda kötü bir koku yaratır ve bu durum nefesinizi de etkiler.
  • Yapılan bazı yanlış diyet  uygulamaları da nefes kokusunda deÄŸiÅŸiklik meydana getirebilir. Yapılan diyetlerdeki eksik protein alımı da nefes kokusuna neden olmaktadır.
Nefes Kokusunun Nedenleri ve Çareleri

Tatlısıyla tuzlusu ile soframız


  • Kansızlık problemi olan kiÅŸilerde de nefes kokusu oluÅŸmaktadır. Kansızlıkla meydana gelen nefes kokusu, kan deÄŸerlerinin normale dönmesiyle giderilebilir. Bunun için beslenme düzeni saÄŸlanmalıdır.
  • Åžeker hastalarının bazılarında da nefes kokusu meydana gelmektedir. Bazı hastalıklar nefes kokusunun baÅŸlıca sebeplerini oluÅŸturmaktadır.
  • Sinüzit rahatsızlığı olan kiÅŸilerde de nefes kokusu oluÅŸabilir. Burunla baÄŸlantılı olan hastalıklar nefes kokusunu çekilmez kılabilir.
  • DiÅŸlerin çürümesi ve tedavi edilmemesi de nefes kokmasının önemli sebeplerindendir. Çürük diÅŸler tedavi ettirilerek önlem alınmalıdır.

 

Görüldüğü gibi nefes kokusunun bir çok nedeni olmaktadır. Gerekli önlemleri almak için mutlaka rahatsızlık duyulan konularda uzman bir hekime başvurmak gerekmektedir. Bu sayede hem hastalıkların önüne geçilmiş, hem de temiz bir nefese sahip olunmuş olur. Sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.


 


Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

Nefes Kokusunun Nedenleri ve Çareleri